Vendersgade 18, 7000 Fredericia kontakt@heinybags.dk +45 22 26 51 73

(0)
  • Din indkøbskurv er tom.
title image

Solar Jar

Et lys FRA Arika - et lys FOR Afrika
Solar Jar

Solar Jar er ikke bare et lys FRA Sydafrika – det er et lys FOR Sydafrika. Det er et fantastisk produkt, der indeholder en fantastisk historie.

Solar Jar er en sydafrikansk glaslanterne, der er funderet på en grøn, miljørigtig og energibesparende teknologi. Solar Jar lagrer solenergi i løbet af dagen og giver ved hjælp af en lille magnetkontakt et optimalt lys til aftenen og natten – det er en nem, bæredygtig og dekorativ måde at lyse mørket op på, og det skader jo aldrig at gøre noget godt for miljøet samtidig.

 

Solar Jar er udstyret med fire soldrevne LED-lys og et solcellepanel placeret i låget. Lysene har en batterilevetid på seks-ni timer og lades op, når solcellepanelet placeres i direkte sollys. Glaslanternen har desuden en indgang til mini-USB og kan dermed oplades, trods det utænkelige skulle ske; at solen ikke kigger frem en dag. Bemærk dog, at Solar Jar ikke medfølger et kabel til mini-USB.

 

Solar Jar er en ideel løsning som hyggebelysning til en sommeraften på terrassen, som læselampe i stuens hjørne eller som pynt på havebordet. Lanternen giver et smukt, blødt lys, der er alligevel er kraftigt nok til at fungere som læselys uden at blænde. Lyset skaber en viderunderlig og afslappende atmosfære, som du kan personliggøre endnu mere ved at style dit Solar Jar efter ønske. Glasset er nemlig vandtæt og kan fyldes med eksempelvis frugt, sand, blomster eller strandskaller… ja, mulighederne er uendelige – du skal blot bruge din fantasi.

Solar Jar er ikke kun en personlig og dekorativ lyskilde – det er samtidig en smuk historie om Sydafrika. Solcellelyset blev oprindeligt fremstillet til folk i områder uden elektricitet, men er siden blevet kult i hele verden og har blandt andet vundet fem priser for sit design. Produktionsmetoden er dog bevaret og er fortsat fuldstændig autentisk som transparent.

 

Solar Jar beskæftiger i dag mere end 50 personer fra Alexandra og Soweto, to såkaldte townships i Sydafrika – kvinder og mænd, der ellers ville stå uden job. De ansatte i produktionen tilbydes – udover selve arbejdet – ligeledes undervisning, og det samme gør deres børn. Det er altså en smuk tanke. Hvert et Solar Jar-glas er endvidere håndlavet, hvilket sikrer en høj kvalitet, funktionalitet og holdbarhed, ligesom lanternerne – både glasset og metaldelene – er lavet af genbrugs-materialer, der hovedsageligt kommer fra lokalområdet.

 

Med Solar Jar får du altså et ægte og smukt lys FRA Sydafrika, som, når det tændes, er et miljørigtigt, bæredygtigt og socialt ansvarligt lys FOR Sydafrika.